Meta, compania-mamă a Facebook şi Instagram, a fost obligată miercuri să plătească daune în valoare de 174,5 milioane de dolari către Voxer, o aplicaţie care îl acuză pe gigantul tehnologic că şi-a încălcat brevetele, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un juriu din Texas a stabilit că Meta a copiat brevetele de mesagerie walkie-talkie în funcţiile sale de streaming live pe Facebook Live şi Instagram Live.

Procesul a fost deschis la Austin săptămâna trecută.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

Meta intenţionează să facă recurs, a declarat un purtător de cuvânt pentru AFP. "Credem că dovezile prezentate la proces arată că Meta nu a încălcat brevetele Voxer", a spus el.

Voxer a lansat procese în 2020, susţinând că grupul californian şi-a folosit tehnologia patentată după eşecul unei încercări de colaborare între cele două companii în 2012.

Aplicaţia mobilă permite "transmiterea comunicaţiilor audio şi video imediat", potrivit reclamaţiei, chiar şi în condiţii precare de reţea şi chiar dacă destinatarul nu este disponibil.

Voxer spune că a fost contactat de Facebook la scurt timp după lansarea serviciului său în 2011, ceea ce a fost un "succes imediat".

Start-up-ul ar fi furnizat apoi detaliile tehnologiilor sale reţelei de socializare, dar "întâlnirile nu au dus la un acord", detaliază avocaţii săi.

"Facebook l-a identificat pe Voxer drept un concurent, chiar dacă nu avea instrumente video sau audio live în acel moment", se arată în plângere.

"Facebook a revocat accesul lui Voxer la elemente cheie ale platformei şi a lansat Facebook Live în 2015 şi apoi Instagram Live în 2016. Ambele produse includ tehnologii Voxer şi îi încalcă brevetele", se arată în plângere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.