Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii a transmis un mesaj de condoleanţe poporului canadian după doborârea în Iran a avionului Boeing 737 UIA al companiei Ukraine International Airlines, catastrofă în urma căreia au murit 176 de oameni, în principal iraniano-canadieni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Eu şi Philip am fost profund întristaţi de pierderile tragice de vieţi ca urmare a prăbuşirii avionului Ukrainian Airlines în Iran. Gândurile şi rugăciunile noastre sunt alături de poporul canadian, care a suferit o pierdere devastatoare.  Condoleanţe familiilor, prietenilor şi colegilor tuturor canadienilor, şi oamenilor de alte naţionalităţi, care au murit, şi tuturor celorlalţi care au fost afectaţi de acest eveniment teribil”, este mesajul reginei, postat pe site-ul royal.uk şi adresat guvernatorului general al Canadei.

Sâmbătă dimineaţă, autorităţile de la Teheran au recunoscut că au doborât din greşeală avionul companiei ucrainene Ukraine International Airlines. Avionul, un Boeing 737 UIA, s-a prăbuşit la două minute după ce a decolat, miercuri dimineaţa, de la Teheran către Kiev. Catastrofa care a dus la moartea a 176 de persoane - în principal iraniano-canadieni, dar şi afgani, britanici, suedezi şi ucraineni - a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri, la puţin timp după tiruri de rachete ale Teheranului asupra a două baze folosite de armata americană în Irak.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.