Regina Elizabeth a II-a a transmis, sâmbătă, un mesaj de compasiune pentru familiile victimelor atacului de la Podul Londrei, ea mulţumind-le totodată poliţiştilor, serviciilor de urgenţă şi celorlalţi oameni care au intervenit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Eu şi prinţul Philip am fost întristaţi să aflăm de atacurile teroriste de la Podul Londrei. Le transmitem gândurile, rugăciunile şi compasiunea noastră profundă tuturor celor care au pierdut oameni iubiţi şi care au fost afectaţi de violenţa teribilă de ieri.

Mulţumiri poliţiei şi serviciilor de urgenţă, precum şi oamenilor curajoşi care îşi riscă propriile vieţi pentru a-i ajuta şi a-i proteja pe alţii”, se arată în mesajul semnat de regina Elizabeth, postat pe site-ul royal.uk.

Poliţia londoneză tratează evenimentul de vineri de la Podul Londrei drept un atac terorist. Bărbatul care a ucis două persoane vineri pe Podul Londrei, Usman Khan, avea 28 de ani şi a fost deţinut până în 2018 după ce a fost condamnat pentru terorism. Khan, care avea asupra sa un fals dispozitiv exploziv, a fost ucis, după ce a atacat cu armă albă mai multe persoane, în urma atacului murind un bărbat şi o femeie.

Primarul Londrei, dar şi premierul au adus un omagiu trecătorilor care au dat dovadă de eroism, după ce au intervenit pentru a-l dezarma pe atacator.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.