Cancelarul german Angela Merkel a anunţat luni că vede cu ochi buni ideea unui portavion european, lansată - în cadrul dezbaterii cu privire la Europa - de către protejata şi conducătoarea conservatorilor germani Annegret Kramp-Karrenbauer, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Consider un lucru bun şi just ca, în calitate de europeni, să putem dispune de un asemenea echipament”, a declarat Angela Merkel într-o conferinţă de presă, în contextul în care UE dezbate o adevărată Europă a Apărării.

Cancelarul a relevat însă că ”alte lucruri sunt prioritare”.

Annegret Kramp-Karrenbauer, care a preluat conducerea Uniunii Creştin Democrate (CDU) la începutul lui decembrie, a difuzat duminică, prin intermediul presei, un editorial cu privire la viziunea sa asupra Europei.

În contextul în care Franţa şi Germania susţin o apărare europeană şi lucrează deja la un nou avion de luptă, AKK preconizează, de asemenea, ”construirea unui poartavion european, în vederea susţinerii rolului Uniunii Europene ca forţă de securitate şi pace”.

Tribuna sa se vrea un răspuns propunerilor prezentate recent de către preşedintele francez Emmanuel Macron, faţă de care cancelarul nu a reacţionat în mod direct.

AKK salută puncte comune în domeniul politicii migraţiei şi securităţii, însă ea se distanţează de Paris mai ales în domeniile social şi diplomatic.

Iar Angela Merkel şi-a exprimat luni susţinerea faţă de AKK.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.