Cancelarul Angela Merkel şi preşedintele german Frank-Walter Steinmeier au participat duminică la un serviciu comemorativ naţional ce a avut loc la Berlin în memoria celor aproximativ 80.000 de victime ale Covid-19 în Germania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Slujba a avut loc la Biserica memorială Kaiser Wilhelm. Cei doi oficiali participă apoi la o ceremonie în Konzerthaus din capitală, unde preşedintele urmează să ţină un discurs.

Ceremonia religioasă a fost transmisă în direct, pentru că, din cauza restricţiilor impuse în contextul sanitar, numărul participanţilor a fost limitat.

„Ca preşedinte, cred că este foarte important pentru noi să ne luăm rămas bun cu demnitate de la cei care au murit în timpul pandemiei, inclusiv de la cei care nu au fost victime ale virusului, dar care au murit în singurătate”, a spus Steinmeier când a anunţat ceremonia naţională, citează The Guardian.

Germania a înregistrat în ultimele 24 de ore 19.185 de cazuri şi 67 de decese asociate, potrivit datelor Institutului Robert Koch. Astfel, totalul se ridică la mai mult de 3,14 milioane de contaminări şi bilanţul deceselor, la 79.914.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.