Cancelarul german, Angela Merkel, a negat afirmaţiile conform cărora retragerea din funcţia de lider al Uniunii Creştin Democrate o va face incapabilă să gestioneze relaţiile cu lideri mondiali precum preşedintele american, Donald Trump sau preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vorbind într- o conferinţă de presă alături de preşedintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sisi, care se afla la Berlin pentru un summit privind Africa, Merkel a declarat că decizia sa de a nu participa la viitoarele alegeri privind conducerea partidului îi va acorda mai mult timp pentru a gestiona alte probleme.

„Nu cred că se schimba nimic privind poziţia mea în negocierile internaţionale, s-ar putea spune chiar că am mai mult timp pentru a mă concentra pe îndatoririle mele ca şef al guvernului”, a afirmat Merkel.

Angela Merkel a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că nu mai candidează la funcţia de cancelar în 2021 şi a dat asigurări că nu va încerca să influenţeze procesul de desemnare a persoanei care-i va succeda, relatează The Associated Press. Merkel a precizat că intenţionează să rămână cancelar până la sfârşitul mandatului, care se încheie în 2021, şi că nu va mai candida la vreo funcţie politică.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.