Cancelarul german Angela Merkel a respins, marţi, cererile de a-i interzice companiei chineze de telecomunicaţii Huawei să furnizeze echipamente pentru reţeaua 5G din Germania, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sunt două lucruri în care nu cred. Unul, să discuţi aceste probleme de securitate foarte sensibile în public şi doi, să excluzi o companie doar pentru că provine dintr-o anumită ţară”, a afirmat Merkel într-un discurs ţinut la Berlin.

„Guvernul a informat că abordarea noastră nu va fi să excludem o companie, ci mai degrabă să avem anumite cereri pentru toţi competitorii privind această tehnologie 5G”, a adăugat ea.

Germania ia în considerare impunerea unor cereri şi limite puternice pentru Huawei însă guvernul a respins cererile de a interzice complet compania.

Numind China un competitor „sistematic”, Merkel a afirmat că „răspunsul nu poate fi o luptă cu cei care sunt puternici din punct de vedere economic”.

„Trebuie să susţine reguli corecte şi reciproce”, a precizat Merkel adăugând că o abordare europeană asupra acestei probleme ar fi „de dorit”.

Liderii europeni vor participa în aprilie la un summit UE-China privind relaţiile comerciale iar decizia Europei privind eventuale sancţiuni asupra Huawei va reprezenta unul dintre subiectele discuţiilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.