Cancelarul german Angela Merkel a reiterat vineri, într-o alocuţiune în Parlament, că ţara sa îşi va respecta angajamentele asumate prin Acordul pentru Climă de la Paris, după ce preşedintele Donald Trump a anunţat joi retragerea Statelor Unite, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Merkel a insistat că nu există întoarcere pe calea începută prin Protocolul pentru climă de la Kyoto, din 1997, şi continuată prin acordul “istoric” din 2015, de la Paris.

“Decizia preşedintelui american de a se retrage din Acordul pentru Clină de la Paris este foarte regretabilă şi mă exprim în mod foarte rezervat când spun acest lucru”, a afirmat ea, adăugând că acordul este “o piatră de temelie” a tentativelor de apărare a “Creaţiei noastre”.

“Tuturor celor pentru care viitorul planetei noastre este important, le spun să continuăm pe această cale pentru a avea succes pentru Mama Pământ”, a insistat şefa Guvernului german, în aplauzele parlamentarilor.

Acordul de la Paris, semnat de SUA şi alte 187 de ţări, este menit să ţină creşterea temperaturii globale “mult sub” 2 grade Celsius faţă de nivelul preindustrial. Numai Siria şi Niacaragua nu au semnat acordul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.