Cancelarul Angela Merkel a apărat independenţa Germaniei în urma acuzaţiilor preşedintelui american Donald Trump potrivit cărora Berlinul acţionează sub influenţa Rusiei, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Merkel a subliniat că a crescut în fosta Germanie de Est comunistă.

”Eu am trăit într-o parte a Germaniei controlată de Uniunea Sovietică şi sunt foarte fericită că suntem uniţi în libertate în Republica Federală Germania şi putem spune, astfel, că ne putem determina propriile politici şi lua propriile decizii, iar acesta este un lucru bun”, a declarat Merkel pentru Presă, la sosirea la summitul NATO, fără să-l menţioneze pe Trump.

”Germania, în ceea ce mă priveşte, este prizoniera Rusiei”, a declarat locatarul Casei Albe anterior, într-o întâlnire cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, denunţând un nou acord cu privire la un gazoduct între Rusia şi Germania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.