Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat vineri, la sediul ministerului, referitor la hotelul înghiţit de o avalanşă din Italia, că a primit informaţii de presă potrivit cărora trei cetăţeni români, o mamă cu doi copii, ar fi pe lista celor dispăruţi, solcitând autorităţilor italiene “o cât mai rapidă” evaluare a situaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Astăzi (vineri – n.r.) am primit informaţii de presă potrivit cărora trei cetăţeni români, o mamă cu doi copii, ar fi pe lista celor care sunt dispăruţi în hotelul care a suferit avalanşa. Am luat contact imediat cu autorităţile italiene şi am solicitat o cât mai rapidă evaluare a acestei situaţii şi mai ales comunicarea faptului dacă într-adevăr se verifică această informaţie de presă sau nu. Aşteptăm în curând să primim un răspuns şi o să vă informăm”, a precizat ministrul.

”În stadiul de dispăruţi, nu am avut nicio confirmare până acum, aceasta trebuie să ne-o dea autorităţile italiene”, a mai spus Meleşcanu.

Opt persoane au fost găsite în viaţă după avalanşa care a lovit hotelul Rigopiano din centrul Italiei, anunţă un oficial din serviciile de informaţii citat de Reuters. Iniţial, autorităţile italiene anunţaseră că au fost găsiţi doi supravieţuitori, bilanţul fiind revizuit ulterior. Românca dată dispărută şi fiica sa ar fi printre supravieţuitori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.