Prima Doamnă a SUA, Melania Trump, şi-a apărat soţul, pe preşedintele Donald Trump, în scandalul referitor la soldaţi, publicat de The Atlantic. Ea spune că acesta nu este adevărat şi aduce deservicii marii naţiuni americane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Articolul din The Atlantic ne este adevărat. Este foarte periculos când surse anonime sunt crezute, fără ca nimeni să le ştie motivaţia. Acesta nu este jurnalism, este activism. Şi aduce deservicii poporului marii noastre naţiuni", a scris Melania Trump pe Twitter.

 

Preşedintele Donald Trump se confruntă cu o serie de critici, după ce presa a scris că i-ar fi catalogat pe soldaţii americani ucişi pe câmpul de luptă drept "rataţi" şi "fraieri".

Presupusele afirmaţii au fost raportate pentru prima dată în publicaţia The Atlantic, iar unele detalii au fost coroborate de Associated Press şi Fox News.

Potrivit The Atlantic, Trump şi-a anulat o vizită la un cimitir american din afara Parisului în 2018, deoarece a spus că este "plin de rataţi”.

Patru surse au declarat revistei că a respins ideea de a vizita, deoarece ploaia i-ar fi stricat coafura şi nu credea că este important să onoreze soldaţii americani ucişi în război.
 
În aceeaşi călătorie, preşedintele s-ar fi referit şi la 1.800 de soldaţi americani care au murit la Belleau Wood ca fiind "fraieri". Bătălia a contribuit la prevenirea avansului german asupra Parisului în timpul Primului Război Mondial şi este venerată de Corpul de Marină al SUA.

În 2018, Casa Albă a declarat că vizita a fost anulată din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Informaţiile din The Atlantic s-au bazat pe surse anonime, dar Associated Press a declarat că a confirmat în mod independent multe dintre remarci. Un corespondent al Fox News a spus că a coroborat unele dintre remarci.

Preşedintele Trump a reacţionat la aceste informaţii şi a spus că este vorba de "fake news".

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.