Prima Doamnă americană Melania Trump a cheltuit 150.000 de euro la un hotel în Toronto, la 23 septembrie 2017, cu ocazia Jcurilor Invictus, o competiţie sportivă pentru foşti combatanţi răniţi sau handicapaţi - fără să petreacă totuşi noaptea în oraşul canadian, scrie site-ul Slate.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit publicaţiei, soţia locatarului Casei Albe a stat atunci doar 12 ore la Toronto, la acest eveniment creat de către prinţul Harry în 2014, iar Prima Doamnă era în trecere prin Canada, în parte pentru a-l întâlni.

Melania Trump şi prinţul Harry s-au întâlnit timp de 20 de minute la Hotelul Sheraton, după care Prima Doamnă s-a dus la Ritz Carlton, iar apoi s-a întors la Sheraton pentru a se întâlni cu atleţi americani şi a susţine un discurs de un minut şi 15 secunde.

Ea a asistat apoi la ceremonia deschiderii Jocurilor pe Stadionul Air Canada Center, unde s-a întâlnit scurt cu premierul canadian Justin Trudeau, după care plecat înapoi în Statele Unite la sfârşitul serii.

241 DOLARI PE MINUT

Potrivit site-ului Quartz, care citează documente ce detaliază cheltuilelile Guvernului, cheltuielile hoteliere ale acestui scurt sejur - de 12 ore - au costat contribuabilii americani 174.000 de dolari (peste 150.000 de euro).

Modul exact în care au fost cheltuiţi banii nu a fost precizat.

Site-ul oficial la care trimite Quartz prezintă şase facturi - în valoare de 12.000 până la 49.000 de dolari -, toate cu aceeaşi explicaţie - ”cameră de hotel Prima Doamnă”.

O purtătoare de cuvânt a Primei Doamne, Stephanie Grisham, a replicat, într-un e-mail transmis Quartz, că o echipă de comunicare şi de securitate călăoreşte întotdeauna împreună cu Prima Doamnă, ceea ce creşte costurile.

Însă s-a dovedit că aceste cheltuieli - în valoare de 18.000 de dolari - au fost facturate separat, pe lângă cele 174.000 de dolari. Această din urmă sumă nu include nici cheltuielile de transport - în valoare de 21.000 de dolari.

La începutul lui noiembrie, site-ul Quartz a dezvăluit, de asemenea, că un sejur de şase ore al Melaniei Trump la Hotelul Semiramis Intercontinental, la Cairo, în Egipt, a costat 95.000 de dolari (83.000 de euro).

Această excursie a făcut parte dintr-un turneu în mai multe ţări din Africa, menit să arate că, potrivit melaniei Trump, ”Africa ne stă la suflet”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.