Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului rus de Securitate, a avertizat marţi NATO să nu furnizeze Ucrainei sisteme de apărare antirachetă Patriot, acuzând alianţa occidentală că este o "entitate criminală" pentru că livrează arme către ceea ce el a numit "regimuri extremiste", relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Dacă, aşa cum a lăsat să se înţeleagă (secretarul general al NATO, Jens) Stoltenberg, NATO va furniza fanaticilor ucraineni sisteme Patriot împreună cu personal NATO, aceştia ar deveni imediat o ţintă legitimă a forţelor noastre armate", a scris Medvedev pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Din mesajul său, notează Reuters, nu reiese clar dacă se referea la sistemele Patriot, la forţele ucrainene sau la faptul că personalul NATO ar deveni o ţintă.

"Lumea civilizată nu are nevoie de această organizaţie. Ea trebuie să se simtă vinovată faţă de umanitate şi să fie dizolvată ca entitate criminală", a scris el într-o altă postare anterioară.

Ucraina le-a cerut partenerilor săi occidentali sisteme de apărare aeriană, inclusiv sisteme Patriot de producţie americană, pentru a se proteja de atacurile ruseşti asupra infrastructurii sale energetice.

Miniştrii de externe ai NATO au condamnat la Bucureşti ceea ce ei numesc "atacurile persistente şi inconştiente ale Rusiei asupra infrastructurii civile şi energetice ucrainene" şi au promis că îşi vor intensifica sprijinul pentru Kiev.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.