Medicul lui Donald Trump dezminte că preşedintele american, contrar anumitor informaţii, a suferit vreo durere în piept, într-un raport publicat în urma unei vizite medicale ”de rutină, care era prevăzută”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miliardarul newyorkez, în vârstă de 73 de ani, a petrecut peste o oră, sâmbătă, la Spitalul Militar Walter Reed, în apropiere de Washington, la ”examene, analize şi discuţii” cu corpul medical, a precizat luni medicul preşedintelui Sean Conley într-un comunicat publicat de Casa Albă.

”În pofida anumitor speculaţii, preşedintele nu a resimţit vreo durere în piept şi nu a fost diagnosticat şi nici tratat de probleme urgente sau acute”, a precizat Sean Conley în comunicatul publicat de Casa Albă.

”Mai ales el nu a fost supus vreunui examen cardiac specific şi nici vreunei evaluări neurologice”, se arată în comunicat.

Potrivit unor zvonuri, examenul medical al lui Trump a fost neprevăzut şi a avut loc în urma unor dureri în piept, care pot fi semnul unor probleme cardiace.

”Din cauza incertitudinilor legate de program, informaţia cu privire la vizita sa a fost păstrată confidenţială”, afirmă doctorul Conley, citat în comunicat, în care sunt prezentate de asemenea detalii dspre nivelul colesterolului preşedintelui american.

La precedenta cizită, în februarie, Conley a stabilit că celebrul său pacient se afla ”într-o stare de sănătate foarte bună”.

Donald Trump, un amator de ”junk food”, dar nu şide exerciţii fizice, cântărea atunci 110 kilograme.

O purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Stephanie Grisham, a anunţat sâmbătă că preşedintele a profitat de un weekend liber pentru a efectua prima parte a vizitei sale medicale anuale, înaintea ”unui 2020 foarte ocupat”, în care încearcă să fie reales.

În 2018, medicul de atunci al lui Donald Trump, Ronny Jackson, a susţinut o conferinţă de presă neobişnuit de detaliată, în care a lăudat ”genele incredibile” ale magnatului în domeniul imobiliar.

La puţin timp după aceea, Donald Trump a vrut să-l promoveze pe medic la conducerea Departamentului Veteranilor, însă acesta a refuzat postul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.