Donald Trump, care a fost diagnosticat cu Covid-19, se simte bine, nu are nevoie de oxigen, nu mai are temperatură, poate să respire, se poate plimba, au declarat, sâmbătă, medicii care îi monitorizează starea de sănătate preşedintelui american. Donald Trump a mulţumit pe reţelele sociale personalului medical de la Walter Reed Medical Center pentru contribuţia în lupta împotriva noului coronavirus, el fiind internat pentru tratament. Preşedintele Donald Trump nu este încă pe un drum clar de recuperare după ce a fost diagnosticat cu Covid-19, iar unele dintre semnele sale vitale din ultimele 24 de ore au fost foarte îngrijorătoare, a declarat sâmbătă o persoană familiară cu starea de sănătate a acestuia, care a mai afirmat că următoarele 48 de ore vor fi critice în privinţa îngrijirii acestuia, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Donald Trump a mulţumit personalului medical: "Cu ajutorul lor, mă simt bine"

UPDATE - Evaluarea făcută de această sursă stării de sănătate a preşedintelui republican a venit după ce o echipă de medici au declarat reporterilor sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că acesta ”se simte foarte bine”.

Unul dintre medici a declarat că Trump le-a spus: ”Mă simt că aş putea să plec de aici astăzi”.

Sursa, care a cerut să nu fie identificată, a afirmat că următoarele 48 de ore vor fi critice în privinţa îngrijirii lui Trump.

Trump, în vârstă de 74 de ani, a părăsit Casa Albă şi a fost mutat vineri la Walter Reed National Military Medical Center de lângă Washington, la doar câteva ore după ce a fost diagnosticat cu COVID-19.

New York Times a scris că decizia de a-l transporta pe Trump la spital a venit după ce a avut dificultăţi de respiraţie şi i-a scăzut nivelul de oxigen, determinându-i pe medicii săi să-i ofere oxigen suplimentar, au declarat două surse apropiate de Casa Albă.

Sean P. Conley, medicul de la Casa Albă, a declarat sâmbătă reporterilor, în faţa spitalului, că Trump nu a avut dificultăţi de respiraţie şi că nu i s-a administrat oxigen la Walter Reed.

”Echipa şi cu mine suntem extrem de mulţumiţi de progresele realizate de preşedinte”, a spus Conley. El a refuzat să dea un calendar pentru posibila externare a lui Trump din spital.

Trump a lăudat personalul medical de la Walter Reed şi alte instituţii, spunând că sunt ”uimitori” şi că, cu ajutorul lor, ”mă simt bine!”

Casa Albă a declarat că Trump va lucra într-un apartament special din spital pentru următoarele câteva zile, ca măsură de precauţie. Preşedintele nu avea programate evenimente publice sâmbătă.

Diagnosticul este cel mai recent obstacol pentru preşedintele republican, care este în urma rivalului său democrat Joe Biden în sondajele de opinie, înaintea alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie.

Trump a minimizat ameninţarea pandemiei coronavirusului încă de la început, chiar dacă boala a ucis peste 200.000 de americani şi a lovit economia SUA.

Conley a spus că Trump a primit o primă doză dintr-un tratament de cinci zile cu Remdesivir, un medicament antiviral intravenos vândut de Gilead Sciences, care s-a dovedit că reduce perioada de spitalizare a bolnavilor de Covid-19. De asemenea, el ia un tratament experimental cu anticorpi produs de compania Regeneron, precum şi zinc, vitamina D, famotidină, melatonină şi aspirină, a spus Conley.
 

Vicepreşedintele Mike Pence, care va prelua atribuţiile prezidenţiale dacă Trump se va îmbolnăvi grav, a fost testat negativ pentru coronavirus, a spus un purtător de cuvânt. Pence lucrează de la propria sa reşedinţă, aflată la aproximativ trei mile de Casa Albă.

Premierul britanic Boris Johnson, care a fost el însuşi spitalizat cu COVID-19 în aprilie, a declarat sâmbătă jurnaliştilor că nu are nicio îndoială că Trump va avea o recuperare puternică.

”Este în mod evident o persoană foarte rezistentă şi sunt sigur că va trece foarte bine”, a spus Johnson.

Preşedintele chinez Xi Jinping a transmis sâmbătă un mesaj către Trump şi soţiei acestuia, dorindu-le o recuperare rapidă, a anunţat televiziunea de stat chineză.

Campania Trump de vineri a suspendat evenimentele de campanie în persoană, în care erau implicaţi preşedintele sau familia acestuia. Dar Pence va continua să participe la evenimente pentru susţinerea preşedintelui şi campania lui Trump a anunţat sâmbătă că Pence va găzdui un eveniment din 8 octombrie în Peoria, Arizona.

Managerul de campanie al lui Trump, Bill Stepien, a fost testat pozitiv pentru coronavirus şi va lucra de acasă, potrivit unui oficial de campanie.

Biden a retras reclamele electorale care îl atacau pe Trump, dar în rest şi-a continuat campania, călătorind vineri în Michigan, după ce testul său pentru coronavirus a fost negativ.

Într-o postare pe Twitter, Biden i-a îndemnat sâmbătă pe americani să-şi pună măşti. ”Nu o face doar pentru tine. Fă-o pentru oamenii pe care îi iubeşti”, a scris acesta.

Dezbaterea din 7 octombrie a lui Pence cu candidata democrată la vicepreşedinţie Kamala Harris va avea loc conform planificării, au spus organizatorii.

Virusul ar putea complica presiunile lui Trump de a o instala pe judecătoarea conservatoare Amy Coney Barrett la Curtea Supremă.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Dr Sean Conley, medicul preşedintelui Trump, împreună cu echipa sa, a vorbit despre starea acestuia în faţa Centrului Medical Militar Walter Reed. 

Donald Trump a transmis mulţumiri pentru tot sprijinul medical. "Avem tot necesarul aici, preşedintele se simte foarte bine. Am recomandat să-l aducem pe preşedinte aici, ca o măsură de precauţie, pentru a-l monitoriza", au spus medicii. 

"Sunt foate mândru de echipa medicală de aici şi sunt onorat că putem să-i acordăm îngrijiri medicale preşedintelui. Primeşte multiple îngrijiri, îl monitorizăm atent pentru posibile complicaţii", a spus Conley. 

I-a fost monitorizată funcţia cardiacă, ficatul, rinichii, care sunt normale. "Se simte bine, poate să respire, se poate plimba, este într-o stare de spirit foarte bună, chiar mi-a zis că ar putea pleca astăzi din spital", a declarat Conley. 

În urmă cu 48 de ore, preşedintele a primit un tratament cu anticorpi, "îl monitorizăm atent, a primit prima doză de remdesivir". Îl încurajăm să mănânce, să se hidrateze şi să se concentreze la lucrurile care-i fac bine. De 24 de ore nu mai are febră, suntem optimişti. Are foarte multe de făcut şi le va face. Ultima oară când i-a fost măsurat nivelul de oxigen era de 96. Nu a avut nevoie deloc în această dimineaţă", au mai precizat specialiştii. 

Întrebaţi de jurnalişti când va fi externat preşedintele, medicii au spus că nu au luat în calcul o anumită dată, dar au subliniat că liderul de la Casa Albă "se simte foarte bine" şi că trebuie "monitorizat, pentru că poate apărea un proces inflamatoriu", a spus Sean N. Dooley.  

"În acest moment, toţi indicatorii arată că nu are nevoie de oxigen", au subliniat medicii. 

Primeşte toate îngrijirile necesare şi pentru moment nu sunt motive de îngrijorare. Remdesivir acţionează un pic diferit, încercăm să maximizăm toate aspectele îngrijirii sale. Preşedintele acceptă tot ce-i propunem în ceea ce priveşte îngrijirea lui", a declarat Conley, care a adăugat că preşedintele a fost testat constant. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.