Gigantul McDonald's şi-a cerut scuze, în urma unui scandal în Marea Britanie, cauzat după postarea în weekend pe X a unei înregistrări video care surprinde agenţi de pază ai unui restaurant McDonald's din Londra care au udat locul pe care era aşezat un tânăr fără adăpost, i-au udat lucrurile şi au lovit cu piciorul sacul de dormit al acestuia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Victima, un irlandez în vârstă de 25 de ani, Aaron McCarthy, găsită de cotidianul conservator The Telegraph, declară ziarului că nu deranja pe nimeni, pentru că se afla în faţa vitrinei unei bănci vecine şi că apa folosită de paznic pentru a-l goni avea dezinfectant în ea.

”A fost dezgustător. A trebuit să plec pentru că era foarte stresant şi abia dacă am dormit în acea noapte, pentru că aşternutul era ud. Pătura mea încă mai miroase a dezinfectant”, declară el ziarului.

Rapid, tânărul fără adăpost a fost înconjurat de agenţi de pază, sâmbătă seara, care au încercat să împiedice trecători să filmeze scena.

La câteva ore după înregistrarea unei înregistrări video, filiala britanică a McDonals's a cerut scuze într-un comunicat şi a subliniat că agenţii de pază incriminaţi lucrează la o societate privată.

Ei au fost ”retraşi definitiv din restaurantele noastre”, anunţă gigantul.

”Vrem să ne cerem scuze din toată inima domnului din video şi cooperăm cu Consiliului Municipal pentru a-l căuta şi a ne repara greşeala în cadrul activităţii noastre continue de susţinere a asociaţiilor de caritate pentru persoane fără adăpost din regiune”, se arată în comunicat.

Poliţia din Londra a anunţat că a luat cunoştinţă de înregistrarea video şi că desfăşoară o anchetă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.