Premierul britanic Theresa May a declarat vineri, pentru BBC, că îşi dorea un rezultat diferit la alegeri şi că va reflecta “la ceea ce s-a întâmplat”. Între timp, surse din Guvernul de la Londra au spus că remanierea aşteptată va fi anunţată sâmbătă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

May a mărturisit că îi “pare rău” pentru parlamentarii conservatori care şi-au pierdut mandatele îl alegerile legislative de joi.

“În mod clar am vrut un rezultat diferit noaptea trecută (joi – n.r.) şi îmi pare rău pentru toţi acei colegi care şi-au pierdut mandatele, care nu meritau să piardă şi, bineînţeles, voi reflecta la ceea ce s-a întâmplat”, a spus ea.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Ea a subliniat că va analiza şi ceea ce trebuie făcut în viitor pentru ca partidul să avanseze.

Premierul nu a exclus schimbări în echipa sa de consilieri şi a precizat că se concentrează în prezent la formarea cabinetului său. “Alte probleme personale sunt pentru altă zi”, a adăugat ea.

Întrebată dacă publicul poate fi sigur că Guvernul său va putea rezista timp de cinci ani, premierul a insistat că este important să “fie un Guvern care poate duce la sfârşit negocierile” pentru Brexit.

Între timp, surse de la Downing Street au sugerat că remanierea nu va implica, probabil, vârful echipei de guvernare şi nu va fi de amploare.

La numărarea voturilor în 649 din cele 650 de circumscripţii, conservatorii au obţinut 318 mandate - cu 12 mai puţine ca în fostul Parlament - şi nu mai pot obţine 326, pentru a deţine controlul în Legislativ.

Ei vor forma o majoritate împreună cu formaţiunea nord-irlandeză DUP, care a primit 10 mandate, cu două mai multe decât avea anterior.

Laburiştii au obţinut 261 de mandate, cu 29 mai multe decât aveau în legislativul precedent.

Formaţiunea scoţiană SNP are 35 de mandate, cu 21 mai puţine decât înainte, iar liberal-democraţii au 12 mandate, cu patru mai multe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.