Jeremy Corbyn a declarat vineri după-amiază că premierul Theresa May a reuşit să-i subestimeze atât pe alegători, cât şi pe laburişti în alegerile generale din Marea Britanie. Reacţia liderului laburist vine după ce conservatorii nu au reuşit să obţină o majoritate în alegerile convocate tocmai pentru a-şi întări poziţia înainte de negocierile pentru Brexit, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acesta a menţionat că oamenii au ales să voteze pentru speranţă, după ce laburiştii au câştigat 261 de locuri în Camera Comunelor.

De asemenea, liderul laburist şi-a reluat apelul pentru demisia premierului May, care este determinată să formeze un nou executiv într-o coaliţie cu unioniştii nord-irlandezi de la DUP.

”Votul vostru pentru noi a fost un vot pentru schimbare, un vot pentru ţară şi un vot pentru speranţă”, a declarat preşedintele laburist într-un mesaj video urcat pe Twitter.

Corbyn a acuzat-o pe May că a urmărit interesele propriului partid şi nu interesele ţării atunci când a convocat alegeri anticipate în Marea Britanie.

”Dar ea i-a subestimat pe laburişti şi, mai important, v-a subestimat pe voi”, a completat Jeremy Corbyn.

Laburiştii au obţinut 261 de locuri în legislativ, în vreme ce conservatorii vor avea 318 parlamentari în Camera Comunelor.

În schimb, premierul este determinată să formeze o coaliţie de guvernare şi nu are de gând să demisioneze de la conducerea conservatorilor în ciuda eşecului uriaş pe care l-a avut jocul ei de noroc. Deşi a convocat alegerile în speranţa întăririi majorităţii parlamentare, aceasta a dus o campanie extrem de slabă, a refuzat în mod vehement să participe la dezbateri televizate, s-a ascuns de presă şi a propus un program politic devastator pentru pensionarii care reprezintă o parte importantă a electoratului conservatorilor din Marea Britanie.

Corbyn a condus o campanie extrem de activă, atât la mitingurile electorale, cât şi pe reţelele sociale, reuşind să atragă alegători tineri printr-un program progresit, deşi analiştii susţineau că politicile socialiste ale acestuia vor duce la un nou eşec pentru Partidul Laburist.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.