Ministrul italian de Interne Matteo Salvini a declarat vineri că nu va permite accesul unei nave a gărzii de coastă a Italiei care are la bord 135 de migranţi până când ţările membre UE nu îşi vor da acordul pentru a prelua migranţii, conform Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nava Gregoretti a salvat migranţii joi, însă aştepta noi ordine.

„Nu voi acorda nicio permisiune pentru a debarca până când Europa nu se angajează să primească toţi migranţii de la bord”, a declarat Salvini, liderul Ligii Nordului, într-un comunicat.

Roma a cerut UE să coordoneze redistribuirea migranţilor între statele membre, a informat o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene, adăugând că UE va acţiona în acest sens.

Salvini, care este şi vicepremier, a coordonat o campanie anti-imigranţi şi a refuzat accesul mai multor nave cu migranţi în perturile italiene.

În august 2018 el a interzis timp de cinci zile accesul unei alte nave a gărzii de coastă a Italiei care avea la bord 150 de migranţi pănă când Albania, Irlanda şi Biserica Catolică din Italia au căzut de acord să preia migranţii.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.