Un judecător federal a decis, marţi, că numele potenţialilor martori în cazul documentelor clasificate împotriva lui Donald Trump vor rămâne secrete - rezolvând astfel una dintre problemele care au creat un blocaj în acest caz penal, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După luni de zile de discuţii cu privire la ce informaţii din dosarele judiciare ar trebui să rămână redactate, judecătoarea Aileen Cannon a fost de acord cu biroul avocatului special Jack Smith că publicarea numelor şi a altor informaţii de identificare i-ar putea pune în pericol.

Cannon a declarat că cererea de redactare a acuzării a fost "de natură generală, fiind aplicată tuturor martorilor potenţiali ai guvernului, fără diferenţiere", dar a concluzionat că echipa lui Smith a dovedit că detaliile martorilor trebuie protejate "cel puţin în această conjunctură".

Ordinul judecătorului va permite ca mai multe înregistrări din acest caz să devină publice, iar martorii menţionaţi în înregistrări vor fi menţionaţi cu pseudonime, a spus ea. Dar, a adăugat Cannon, declaraţiile martorilor pot fi folosite în dosarele publice - cu excepţia cazului în care aceste declaraţii ar fi de identificare.

Smith a respins cu tărie un ordin anterior al lui Cannon privind transparenţa în jurul identificării martorilor, arătând temerile legate de hărţuirea martorilor.

CNN a relatat anterior că lista de potenţiali martori include o serie de lucrători de nivel inferior de la proprietatea lui Trump de la Mar-a-Lago din Florida.

În ordinul său de marţi, Cannon a criticat biroul avocatului special pentru că nu şi-a exprimat toate îngrijorările cu privire la publicarea numelor martorilor în prima rundă de argumente juridice privind redactarea în acest caz.

"Cu toate că dosarul este clar că avocatul special ar fi putut şi ar fi trebuit să îşi prezinte anterior argumentele actuale, Curtea alege, după o analiză completă a acestor argumente nou prezentate, să îşi reconsidere ordonanţa anterioară", a scris ea.

Avocaţii lui Trump au susţinut că ar trebui să poată numi potenţialii martori, aşa cum se întâmplă de obicei în cazurile penale.

Trump şi cei doi coinculpaţi ai săi au pledat nevinovaţi pentru obstrucţionare, iar fostul preşedinte a pledat nevinovat pentru infracţiuni legate de presupusa sa manipulare necorespunzătoare a unor informaţii guvernamentale clasificate şi sensibile. Cazul este audiat în faţa instanţei lui Cannon din Fort Pierce, Florida.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.