Prim-ministrul olandez, Mark Rutte, a negat zvonurile conform cărora ar fi interesat să candideze pentru o poziţie importantă în UE, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Voi rămâne. Nu merg la Bruxelles”, a declarat Rutte pentru un post de radio olandez vineri. El a afirmat că doreşte să îşi termine treaba în Olanda, mandatul său terminându-se în 2021.

El a declarat că este deja influent în Europa.

„Pentru că sunt acolo de mult timp şi ştiu pe toată lumea, pot încerca .. să lucrez pentru soluţii, precum probleme precum criza migranţilor sau pentru zona euro”, a declarat Rutte.

Au existat informaţii în presă conform cărora Mark Rutte ar putea fi un candidat pentru postul de preşedinte al Consiliului European, o poziţie care va rămâne vacantă anul viitor alături de alte funcţii importante în UE. Rutte este membru al familiei politice liberale.

El a declarat că nu va schimba Haga pe Bruxelles chiar dacă este presat de preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Angela Merkel. „Nu o voi face. Răspunsul este nu”, a declarat el.

Rutte a declarat că este posibil ca el să fi declanşat zvonurile pentru că a declarat la un moment dat că dacă va ocupa o poziţie europeană, ar fi mai degrabă cea de preşedinte al Comisiei Europene decât al Consiliului European. „Am răspuns la un moment dat la această întrebare şi poate de aici au ieşit neînţelegerile”, a afirmat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.