Conducătoarea extremei drepte franceze Marine Le Pen urmează să efectueze o vizită la Sofia, în 16 noiembrie, în vederea unei reuniuni cu aliaţi naţional-populişti din Europa de Est, în perspectiva alegerilor europene din mai 2019, au declarat joi surse concordante pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedinta Rassemblement national (RN, fostul FN) urmează să participe, în capitala bulgară, la o conferinţă intitulată ”Europa naţiunilor şi libertăţii, noul model pentru cetăţenii europeni”.

Ea se întâlneşte, la această reuniune a formaţiunilor de extremă dreapta, cu preşedintele Partidului bulgar Volia, Veselin Mareşki, supranumit ”Trump bulgar”, preşedintele Partidului ceh SPD Tomio Okamura şi fostul lider al Partidului belgian Vlaams Belang Gerolf Annemans, în prezent preşedinte al partidului european MENL, şi cu un reprezentant al Partidului austriac FPÖ, a anunţat joi, pe Twitter, Mişcarea Europa Naţiunilor şi Libertăţilor (MENL).

Din MENL provine, în Parlamentul Europan (PE), grupul politic Europa Naţiunilor şi Libertăţilor (ENL), din care fac parte RN, Liga italiană şi FPÖ.

Aceşti lideri politici au participat deja la o reuniune similară, la 1 mai, la Nisa, în sud-estul Franţei, organizată de MENL, în care au apărat ”identitatea” naţiunilor şi originile eleno-creştene ale ”civilizaţiei” europene.

Aceasta este a doua vizită în afara Franţei a lui Marine Le Pen în vederea alegerilor europene din mai.

Finalista în alegerile prezidenţiale franceze din 2017 s-a întâlnit la Roma, la 8 octombrie, cu aliatul său italian Matteo Salvini, preşedintele Ligii. Ei au atacat atunci ”buncărul de la Bruxelles”.

Aceste întâlniri fac parte din strategia RN de forjare a unor alianţe în Franţa şi Europa.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.