Marea Britanie a anunţat joi că intenţionează să reformeze reglementările referitoare la gestionarea datelor convenite cu Uniunea Europeană prin adoptarea unei abordări ”de bun simţ”, care ar ajuta la încheierea unor parteneriate cu Statele Unite şi alte ţări, dar anunţul a atras imediat un avertisment de la Bruxelles, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parteneriatele referitoare la adecvarea datelor ar însemna că organizaţiile nu vor mai fi nevoite să implementeze măsuri costisitoare de complianţă pentru transmiterea datelor personale la nivel internaţional în cursul afacerilor, a explicat Ministerul pentru domeniul digital din Marea Britanie, într-un comunicat.

"Înseamnă reformarea propriilor legi privind datele, astfel încât să se bazeze pe bunul simţ, nu pe bifare", a declarat ministrul pentru sectorul digital, Oliver Dowden.

”Şi înseamnă să ai conducerea la biroul comisarului pentru informaţii, pentru a urmări o nouă eră de creştere şi inovare bazată pe date”, a adăugat ministrul.

Unele dintre bannerele referitoare la cookie-uri care apar atunci când oamenii vizitează site-uri web noi ar putea fi eliminate în noul regim legal, a declarat Dowden ziarului Telegraph.

El a spus că multe dintre avertismente sunt ”inutile” şi ar trebui să fie eliminate.

Cu toate acestea, revizuirea regulilor referitoare la gestionarea datelor ar putea pune în conflict cu Bruxelles-ul.

Marea Britanie a încorporat propria sa versiune a Regulamentului general al UE privind protecţia datelor după ce a părăsit blocul.

În schimb, UE a recunoscut standardele de protecţie a datelor din Marea Britanie, permiţând continuarea fluxului continuu de date.

Comisia Europeană a afirmat joi că va monitoriza îndeaproape orice evoluţie a normelor din Regatul Unit.

"La adoptarea deciziilor de adecvare din UE, Comisia era pe deplin conştientă de riscul posibilelor divergenţe suplimentare ale sistemului britanic faţă de sistemul UE. Acesta este motivul pentru care, în cazul unor evoluţii problematice care afectează negativ nivelul de protecţie considerat adecvat, decizia de adecvare poate fi suspendată, reziliată sau modificată în orice moment de către Comisie. Acest lucru se poate face imediat în caz de urgenţă justificată", a spus un purtător de cuvânt.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.