Marea Britanie caută un „răspuns proporţional” la ameninţarea venită din partea Rusiei, conform purtătorului de cuvânt al prim-ministrului Theresa May, după ce un fost oficial al armatei ruse a declarat că otrăvirea fostului spion rus Sergei Skripal ar putea duce la un nou război mondial, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Trebuie să răspundem într-un mod proporţional faţă de acest comportament agresiv din partea Rusiei şi facem acest lucru”, a declarat purtătorul de cuvânt atunci când a fost întrebat dacă există riscul declanşării unui război.

Evgeny Buzhinsky, un general-locotenent rus în rezervă, a declarat că urmările atacului ar putea declanşa „ultimul război din istoria omenirii”.

Fostul spion rus care a lucrat pentru britanici sub acoperire, Sergei Skripal şi fiica sa, Yulia, au fost otrăviţi cu o neurotoxină în oraşul Salisbury, în Anglia. Marea Britanie şi alte ţări din Occident au acuzat Rusia că s-ar afla în spatele atacului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.