Un bărbat înarmat a fost arestat după ce a intrat, sâmbătă, pe domeniul Castelului Windsor, la periferia Londrei, unde regina Elizabeth a II-a şi-a petrecut Crăciunul, a indicat Poliţia, mass-media britanice precizând duminică că suspectul avea o arbaletă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia a precizat că a intervenit la ora locală 8.30 ca urmare a unei alerte de securitate. Un bărbat în vârstă de 19 ani, rezident în Southampton, în sudul Angliei, „a fost arestat cu suspiciunea de pătrundere într-un sit protejat şi deţinere de armă”. 

„Putem confirma că procedurile de securitate au fost declanşate la câteva momente după intrarea bărbatului în sit şi că nu a pătruns în nicio clădire (...). Membrii familiei regale au fost informaţi depsre incident”, au adăugat forţele de ordine. 

Regina Elizabeth a II-a, 95 de ani, îşi petrece sărbătorile de sfârşit de ani la Windsor, de acum reşedinţa principală, după ce a renunţat să meargă, aşa cum o făcea de obicei, la Sandringham, în estul Angliei, din cauza creşterii cazurilor de Covid-19 în Marea Britanie cauzate de varianta Omicron. 

La primul Crăciun de la moartea soţului ei, prinţul Philip, alături de suverană au fost mai mulţi membri ai familiei, între care fiii ei Charles şi Edward şi soţiile lor. 

Potrivit Daily Mirror, suspectul a fost surprins de camerele de supraveghere purtând o arbaletă. 

„Agenţilor de securitate nu le venea să creadă”, a precizat o sursă de securitate pentru tabloid, precizând că un dispozitiv important de securitate a fost desfăşurat „pentru a asigura siguranţa reginei”. 

Potrivit ziarului, „o reevaluare majoră a procedurilor de securitate” este prevăzută după incident. 

Mail on Sunday afirmă că în afară de arbaletă, suspectul era echipat cu o scară de frânghie folosită pentru a trece de barierele din metal. Publicaţia afirmă că deşi arbaletele sunt considerate arme letale în Marea Britanie, nu este nevoie de o licenţă sau înregistrare pentru a deţine aşa ceva.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.