Stephen Barclay a fost numit noul ministru al Brexitului în Marea Britanie, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Barclay, un parlamentar pro-Brexit, a ocupat până în prezent funcţia de ministru în Departamentul pentru Sănătate şi Servicii Sociale. El îi ia locul lui Dominic Raab, care şi-a dat demisia joi în urma publicării acordului pentru Brexit.

Un purtător de cuvânt al guvernului britanic a declarat că Barclay va continua să se pregătească atât pentru scenariul actualului acord cât şi pentru părăsirea blocului european fără niciun acord.

Anunţul vine după ce Amber Rudd a fost numită noul ministru al Muncii şi Pensiilor, luându-i locul lui Esther McVey, care şi-a dat de asemenea demisia în urma acordului pentru Brexit.

Conform editorului politic de la BBC, Norman Smith, Barclay nu este un politician „cu nume” iar acest post reprezintă „o promovare mare” pentru el. De asemenea, Smith îl descrie pe Barclay ca fiind „ultra loial”. Barclay este al treilea ministru al Brexitului de când a fost creat acest post după Dominic Raab şi David Davis, ambii dându-şi demisia în urma planului pentru Brexit al prim-ministrului Theresa May.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.