Secretarul pentru Afaceri al Partidului Laburist, Rebecca Long-Bailey, a declarat că Uniunea Europeană este dispusă să renegocieze acordul privind Brexitul cu partidul său, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Uniunea Europeană a renegociat multe acorduri în trecut şi cred că sugestia că nu ar renegocia este greşită. Două exemple sunt Tratatul de la Lisabona şi CETA”, a declarat Long-Bailey pentru BBC Radio Today.

Comentariile ei vin după ce cancelarul german Angela Merkel a declarat că „nu există nicio şansă” să se facă schimbări majore la acord iar negociatorul-şef al UE, Michel Barnier, a afirmat că blocul european „are o datorie” să rămână ferm privind liniile roşii.

Long-Bailey a declarat că firmele „nu primesc uniunea vamală permanentă pe care au cerut-o”, adăugând că Partidul Laburist nu va susţine acordul în forma sa actuală.

Întrebată fiind dacă acest lucru ar însemna acceptarea regulilor UE privind imigraţia, ea a declarat: „Nu vom putea accepta libertatea totală de mişcare”.

Prim-miniştrii Irlandei şi ai Olandei, Mark Rutte şi Leo Varadkar, au declarat, de asemenea, că nu vor fi posibile schimbări majore ale acordului.

Fostul preşedinte al Consiliului European, Herman Van Rompuy, a declarat pentru BBC: „Nu mai există loc pentru renegocieri. În ceea ce priveşte elementele cheie, nu există loc de manevră”, adăugând că singurul care ar putea fi adăugat ar fi „un vocabular mai precis”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.