Guvernul britanic a criticat, indirect, comentariile preşedintelui american, Donald Trump, susţinând că orice violenţă sau intimidare la adresa jurnaliştilor este „complet inacceptabilă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump l-a lăudat pe Greg Gianforte, un republican care a atacat fizic un jurnalist The Guardian, scrie Politico. Trump a descris în termeni laudativi asaltul care a avut loc pe 24 mai 2017. Atunci, Ben Jacobs, corespondentul The Guardian, l-a întrebat pe Gianforte dacă susţine planul de sănătate al Partidului Republican, moment în care politicianul l-a atacat pe jurnalist.

O purtătoare de cuvânt a Downing Street, întrebată fiind de comentariile lui Trump, a afirmat: „El, evident, a făcut comentariile la un miting iar aceste adunări sunt pentru el. Dar, în general, considerăm că orice violenţă sau intimidare la adresa unui jurnalist este complet inacceptabilă”.

Gianforte şi-a recunoscut vina anul trecut şi a fost amendat cu 385 de dolari. În plus, el a fost nevoit să facă 40 de ore de muncă în folosul comunităţii şi 20 de ore de terapie pentru gestionarea furiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.