Jeremy Wright, ministrul britanic al Culturii, a declarat că guvernul nu va accepta un acord privind Brexitul care va separa Irlanda de Nord de restul Marii Britanii printr-o graniţă strictă, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Declaraţiile lui Wright vin după ce DUP, partidul nord-irlandez care face parte din coaliţia de guvernare a prim-ministrului Theresa May, a informat că negocierile prim-ministrului au ridicat semnale de alarmă şi că nu va susţine un acord care va diviza Regatul Unit.

„Nu încape îndoială că am înţeles îngrijorările DUP privind o graniţă la Marea Irlandei şi suntem de acord, nu vom accepta un acord care ar implica acest lucru”, a declarat Wright pentru postul de radio al BBC vineri.

Sammy Wilson, purtătorul de cuvânt al DUP, a afirmat la acelaşi post de radio că partidul consideră poziţia lui May în negocieri ca fiind o trădare.

„Pentru noi este o încălcare a promisiunii că nu vom fi separaţi de restul Marii Britanii”, a declarat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.