Nigel Farage, fostul lider al partidului antieuropean UKIP, a început un marş de protest de 14 zile alături de susţinătorii săi faţă de o „trădare” a Brexitului. Marşul a început în Sunderland şi se va încheia în Londra, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prima parte a marşului, organizat de gruparea pro-Brexit „Leave Means Leave”, a început în Sunderland şi se va încheia în Hartlepool.
 
Farage a declarat: „Dacă politicienii cred că ne pot călca în picioare, atunci vom mărşălui şi le vom transmite că nu pot”.
 
Un contra-protestatar, Frank Hindle, a declarat că se afla acolo pentru a sublinia că „nu toată lumea este de acord cu această mulţime”.
 
Marşul va fi urmat de către două microbuze care vor avea afişate pe ele comentariile anterioare făcute de Farage.
 
În momentul în care Farage a ajuns la faţa locului, contra-protestatarii au aprins fumigene în culorile UE şi au scandat „exit Brexit” („ieşiţi din Brexit”).
 
Adresându-se mulţimii, Farage a afirmat: „Voinţa poporului este foarte clară. Dacă vedeţi ce s-a întâmplat în parlament în această săptămână, s-ar putea să nu părăsim deloc UE”.
 
Au existat informaţii cu privire la schimburi dure de replici între participanţii la marş şi contra-protestatari. Unii contra-protestatari au afişat pancarte în formă de inimă pe care scria „iubim drepturile muncitorilor” şi „iubim să ne exprimăm punctul de vedere”, însă ei au fost numiţi „ahtiaţi după banii UE” de către cei din marş.
 
Marşul va ajunge la Londra în două săptămâni şi se va încheia cu un miting în faţa Parlamentului, pe 29 martie, data la care trebuia iniţial Regatul Unit să iasă din UE. Duminică, participanţii vor pleca din Hartlepool pentru a ajunge la Middlesbrough.
 
Conform site-ului Leave Means Leave, biletele pentru cei care participă, costând în 50 de lire sterline pentru cazare, micul dejun şi cină pentru evenimentul de 14 zile, au fost epuizate.
 
Nigel Farage va parcurge, însă, doar 160 km din totalul de 434 km ai marşului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.