Marea Britanie şi-a avertizat duminică cetăţenii care merg în Suedia în legătură cu posibile atacuri teroriste, în urma acţiunilor de ardere a Coranului de către activişti anti-islam, gest care a indignat lumea musulmană, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ar trebui să fiţi vigilenţi în această perioadă", spune MAE de la Londra în recomandările sale de călătorie actualizate, adăugând că "este foarte probabil ca teroriştii să încerce să comită atacuri în Suedia", locurile vizitate de străini fiind potenţiale ţinte.

Ministerul britanic de Externe precizează, de altfel, că autorităţile suedeze au reuşit să zădărnicească unele atacuri planificate şi au efectuat arestări.

Într-un comunicat în care anunţă schimbarea recomandărilor de călătorie ale Marii Britanii, consilierul pentru securitate naţională al Suediei, Henrik Landerholm, a reiterat, la rândul său, că sunt ameninţări sporite la adresa Suediei după acţiunile de incendiere a Coranului. Landerholm a precizat că luarea cu asalt a Ambasadei Suediei din Irak, la 19 iulie, o tentativă de atac asupra ambasadei suedeze din Liban, la 9 august, precum şi împuşcarea, pe 1 august, a unui angajat de la un consulat suedez din Turcia au contribuit la evaluarea acestor riscuri.

Arderea Coranului este permisă în Suedia în conformitate cu normele privind libertatea de exprimare, dar musulmanii consideră că arderea cărţii lor sfinte este o blasfemie.



Guvernul american a avertizat, de asemenea, în sfaturile sale de călătorie, cu privire la posibile atacuri teroriste în Suedia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.