Cei cinci candidaţi care încearcă să îl depăşească pe Boris Johnson în cursa pentru conducerea Partidului Conservator au făcut promisiuni la dezbaterea găzduită de Channel 4 privind felul în care vor gestiona analfabetismul, sistemul de asistenţă socială şi reunificarea Marii Britanii după Brexit, conform The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Johnson a fost atacat de ministrul de Externe Jeremy Hunt pentru că nu a fost prezent la dezbaterea de duminică seara.

„Dacă echipa lui nu îi permite să participe la o dezbatere cu cinci colegi destul de prietenoşi, cum va gestiona 27 de state membre UE? Ar trebui să fie aici să răspundă la această întrebare”, a afirmat Hunt.

Mare parte a cursei pentru conducerea Partidului Conservator a fost dominată de problema Brexitului, subiect care a stârnit cele mai dure schimburi de replici şi în dezbaterea de duminică. Însă toţi cei cinci candidaţi prezenţi s-au folosit de dezbatere pentru a informa publicul cu privire la priorităţile lor pentru a duce un aer proaspăt ţării şi partidului.

Hunt, care a fost ministru al Sănătăţii timp de şase ani, a declarat că repararea sistemului de asistenţă socială reprezintă „treburi neterminate” şi a promis că va gestiona şi subiectul prea puţin discutat al analfabetismului: „Un sfert dintre cei care părăsesc şcoala primară nu pot citi sau scrie corect”.

Rory Stewart, cel care a ieşit pe locul şapte în prima rundă a voturilor de săptămâna trecută, a vorbit despre situaţia asistenţei sociale: „Este o adevărată ruşine: este revoluţia neterminată a societăţii noastre. Acesta este testul generaţiei noastre - şi acest lucru va fi prioritatea mea”.

Michael Gove, ministrul Mediului, a declarat că doreşte să facă mai multe pentru copii din orfelinate şi şi-a exprimat îngrijorarea privind tinerii care termină facultatea şi rămân cu datorii, sugerând că sistemul de împrumuturi pentru studenţi ar trebui „verificat”.

„Este tragic când mă gândesc la viitoare generaţie de copii, că vor termina facultăţile cu datorii, le va fi mai greu să îşi cumpere o casă; pare că orizonturile lor se micşorează pe măsură ce lumea se deschide mai mult”, a afirmat el.

Gove a adăugat: „Abordarea noastră faţă de crimele prin înjunghiere ar să nu fie doar despre lege şi ordine ci şi despre iubire şi speranţă”.

Ministrul de Interne Sajid Javid a lăudat serviciile publice, declarând: „La fel ca 90% din populaţie, m-am bazat pe serviciile publice pentru a ajunge udne sunt”. El a cerut mai multe investiţii în educaţie.

Dominic Raab, fostul ministru al Brexitului, a declarat că va micşora taxele pentru cei cu salarii mici.

Raab a fost criticat de toţi ceilalţi patru candidaţi pentru că a refuzat să excludă suspendarea parlamentului dacă va fi necesar pentru a merge mai departe cu un Brexit fără acord.

„În momentul în care transmitem UE că nu suntem dispuşi să ne retragem la sfârşitul lui octombrie, pierdem cea mai bună şansă la un acord”, a afirmat Raab.

Javid i-a răspuns: „Nu poţi să ai democraţie prin distrugerea democraţiei; nu ne alegem un dictator, ci un prim-ministru”. Hunt a declarat că această idee este „o înţelegere fundamental greşită a ceea ce reprezintă parlamentul şi ceea ce ar accepta oamenii din această ţară”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.