Ambasadorul Marii Britanii la ONU, Karen Pierce, a acuzat Rusia în cadrul Consiliului de Securitate al organizaţiei că "se joacă cu vieţile oamenilor din Salisbury”, după ce autorităţile britanice au ajuns la concluzia că doi agenţi ai GRU, serviciile secrete militare ruse, se află în spatele otrăvirii fostului spion rus, Sergei Skripal şi a fiicei sale. Franţa, Germania, SUA şi Canada au susţinut Marea Britanie, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este o provocare directă faţă de sistemul internaţional de legi”, a afirmat Pierce, adăugând că Moscova se află "într-un univers paralel în care regulile normale ale afacerilor internaţionale sunt invers.

Pierce a continuat şi a acuzat Moscova că încalcă "flagrant” şi "într-o manieră iresponsabilă” Dreptul internaţional. "A trecut vremea minciunilor şi incriminărilor reciproce. Este timpul pentru adevăr şi tragerea la răspundere”, a declarat ambasadorul Marii Britanii la ONU.

De cealaltă parte, Vasily Nebenzya, ambasadorul Rusiei la ONU, a acuzat Guvernul britanic de "minciuni repetate”.

Acţiunile Londrei, conform lui Nebenzya, au fost motivate de "rusofobie” şi au ca scop "declanşarea unei isterii dezgustătoare anti-Rusia”.

De asemenea, Franţa, Germania, SUA şi Canada au publicat un comunicat comun în care informează că "au încrede totală” în investigaţia britanică. Cele patru state au informat că operaţiunea de otrăvire a lui Skripal a fost "cel mai probabil aprobată la un nivel guvernamental înalt” şi orchestrată de GRU. 

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.