Activiştii de mediu de la gruparea Extinction Rebellion(XR) au blocat traficul de pe trei străzi principale din centrul Londrei vineri dimineaţă pentru a protesta faţă de „criza poluării aerului” din zonă, conform The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestatarii au blocat traficul pe cele trei străzi – A20 în apropiere de staţia Lewisham, A205 şi A2 – chiar la ora de vârf.

XR a informat că acţiunea este doar prima dintr-o serie de perturbări plănuite în zonă ca parte a unei campanii denumite „Let Lewisham Breathe” („Lăsaţi Lewisham să respire”). Protestatarii au distribuit broşuri şi felii de tort pentru a-şi cere scuze pentru perturbări.

Lorna Greenwood, care a participat la proteste în ciuda faptului că este însărcinată în luna a noua, a declarat că ea alături de alţi 50 de activişti – toţi localnici – au început protestele la ora 7:30.

„Ideea era să oprim traficul temporar pentru a pune presiune pe toţi politicienii – consiliul din Lewisham, primarul Sadiq Khan şi guvern – să gestioneze criza poluării aerului. Au existat nemulţumiri dar nu la câte te-ai fi aşteptat, pentru că oamenii din zonă ştiu cât de gravă este problema”, a declarat ea.

Nivelul poluării din zonele New Cross şi Deptford este de şase ori mai mare decât cel recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, conform unui studiu recent al cercetătorilor de la Goldsmiths, Universitatea din Londra iar primarul Londrei, Sadiq Khan, a numit anul trecut situaţia ca fiind „o criză de sănătate”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.