Marea Britanie a anunţat că va cheltui 4,9 miliarde de dolari pentru cinci noi nave ale marinei militare pentru a consolida securitatea "în faţa ameninţărilor tot mai mari ale Rusiei", anunţă The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Anunţul a fost făcut în timp ce premierul Rishi Sunak se pregătea să înceapă prima sa zi întreagă de evenimente oficiale la summitul G20 din Bali. ”Acţiunile Rusiei ne pun pe toţi în pericol. În timp ce acordăm poporului ucrainean sprijinul de care are nevoie, ne folosim de asemenea de amploarea şi profunzimea expertizei britanice pentru a ne proteja pe noi şi pe aliaţii noştri. Acest lucru include construirea următoarei generaţii de nave de război britanice”, a transmis Downing Street într-o declaraţie oficială. Cheltuielile reprezintă următoarea fază a unui program în cadrul căruia trei nave sunt deja în construcţie. Toate cele opt fregate sunt aşteptate să fie finalizate până la mijlocul anilor 2030, se arată în declaraţie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.