Manuel Merino, preşedinte interimar al Peru, a demisionat duminică, la mai puţin de o săptămână după ce a preluat funcţia şi după proteste la care participanţii i-au cerut demisia şi în urma cărora două persoane au murit, zeci au fost rănite, împingând ţara în altă criză politică, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Merino a preluat marţi preşedinţia după ce opoziţia care domină Congresul a votat demiterea predecesorului său Martin Vizcarra, acuzat de luare de mită, învinuire pe care acesta din urmă a negat-o. 

Sâmbătă, mii de manifestanţi, mare parte tineri de cel puţin 25 de ani, au ieşit în stradă, în diferite oraşe, pentru a cere demisia lui Merino şi a respinge ceea ce ei consideră o lovitură de stat parlamentară.          

Ei au avut pancarte cu mesaje: "Merino, nu eşti preşedintele meu", "Merino impostor" şi "Peru s-a trezit".

În Piaţa San Martin din Lima, poliţiştii au făcut uz de gaze lacrimogene, lansate inclusiv din elicoptere, pentru a dispersa manifestanţii care ameninţau sediul Parlamentului. 

Şapte dintre cei 18 miniştri ai lui Merino şi-au anunţat demisia sâmbătă seară după intervenţia Poliţiei, între care cel al Sănătăţii, Abel Salinas, potrivit mass-media locale.                   

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.