Poliţia a arestat 71 de persoane, între care un cetăţean britanic şi un altul tunisian, în urma violenţelor care au izbucnit vineri seară la o manifestaţie la Belgrad contra gestionării pandemiei de puterea sârbă, a anunţat Poliţia sâmbătă, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Printre cei care au fost arestaţi s-au aflat şi mulţi cetăţeni străini, veniţi din Bosnia, Muntenegru, dar şi din Marea Britanie, Tunisia", a declarat directorul Poliţiei Vladimir Rebic în timpul unei conferinţe de presă, în timp ce pe un ecran au fost proiectate paşapoartele a doi cetăţeni, britanic şi tunisian. 

Potrivit presei locale, cetăţeanul britanic are 24 de ani, iar cel tunisian - 54 de ani.                 

"Acestea sunt documentele cu care au intrat în Serbia. Serbia i-a primit sperând că vin să petreacă frumos o perioadă la noi, dar ei au venit să distrugă şi să atace Poliţia", a spus Rebic, care intenţionează să ancheteze influenţa "acestor factori străini". 

14 poliţişti au fost răniţi în incidente, vineri seară, 130 de la începutul manifestaţiilor, marţi, a precizat directorul Poliţiei fără a da cifre cu privire la numărul manifestanţilor răniţi.           

Mare parte dintre ei au fost paşnici, dar grupuri, adesea formate din tineri cu măşti, au aruncat cu petarde, au avut mesaje naţionaliste sau cântece care proclamă tutela sârbă asupra Kosovo, înainte de a trece de barierele de securitate şi de a urca scările de la Parlament, au constatat jurnaliştii de la AFP.     

Forţele de ordine au intervenit şi au fost primiţi cu pietre şi alte proiectile, petarde asurzitoare şi fumigene. 

Către ora 21.30 GMT, forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene în special, şi au eliberat piaţa din faţa Parlamentului sârb.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.