Autorităţile ruse şi-au reiterat ameninţările înaintea celei de a doua zi de mobilizare şi manifestaţii, duminică, în susţinerea lui Aleksei Navalnîi, iar Ministerul rus de Interne a avertizat că forţele de ordine sunt pregătite să-i împiedice pe cei care vor îndrăzni să iasă în stradă, relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Unităţile Ministerului rus de Interne şi altor servicii de reprimare vor adopta toate măsurile necesare pentru a asigura ordinea publică. De asemenea, avertizăm că orice acţiune violentă împotriva agenţilor noştri sau orice refuz de a le asculta ordinele legitime vor fi împiedicate”, a anunţat o purtătoare de cuvânt a ministerului, Irina Volk.

O serie de aliaţi ai principalului opozant al Kremlinului au fost plasaţi vineri în arest la domiciliu.

Fratele lui Aleksei Navalnîi, Oleg, a fost plasat în arest la domiciliu, dar şi coordonatorul echipei opozantului la Moscova, Oleg Stepanov, şi Anastasia Vasilieva, conducătoarea unui sindicat care are legături cu opozantul.

Ei au fost privaţi totodată de acces la Internet înaintea manifestaţiilor de duminică.

Zeci de mii de ruşi au cerut sâmbăta trecută, în stradă, în întreaga Rusie, eliberarea lui Aleksei Navalnîi, arestat la Moscova, la întoarcerea din Germania, după cinci luni de convalescenţă în urma unei presupuse otrăviri cu agent neuroroxic de tip noviciok, de care-i acuză pe Vladimir Putin şi FSB.

Forţele de ordine au arestat atunci aproape 4.000 de manifestanţi.

Aproximativ 20 dintre aceste dosare ar putea antrena pedepse dure cu închisoarea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.