Sute de persoane au manifestat sâmbătă la Roma, cerând demisia femeii primar a capitalei italiene Virginia Raggi, la o zi după o grevă a serviciilor publice, în care acestea au denunţat eşecul municipalităţii în gestionarea oraşului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Raggi este pe cale să ne transforme oraşul într-un loc din care-ţi vine să fugi, în loc de un oraş în care să poţi trăi demn, să munceşti şi să construieşti un viitor”, au acuzat, înaintea manifestaţiei, oraganizatorii acesteia, mişcarea Tutti per Roma (Toţi pentru Roma).

”Lumii întregi îi este milă de noi”, au apreciat ei.

Sindicatele au chemat vineri la o grevă generală, la care au luat parte şoferii de autobuze şi gunoierii, împotriva primarului Mişcării Cinci Stele (M5S) care conduce oraşul.

Străzile Cetăţii Eterne sunt pline de gropi, autobuzele din oraş iau uneori foc, criza permanentă în colectarea gunoiului reprezintă un pericol sanitar, iar serviciile de deratizare sunt nevoite să facă ore suplimentare pentru a controla pubele pline, în apropierea unor destinaţii turistice, imobile de locuinţe sau şcoli.

Virginia Raggi a devenit prima femeie primar a Romei în 2016, concentrându-şi campania asupra furiei care a urmat numeroaselor scandaluri de corupţie, care au relevat infiltrarea unor familii criminale în vastul sistem de colectare a gunoiului.

Însă ea nu a reuşit să redreseze situaţia, iar în aprilie spunea că Roma este ”luată cu asalt” de mafiii hotărâte să nu abandoneze un sector foarte profitabil.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.