Conservatorul german Manfred Weber a făcut apel la europarlamentari să o voteze pe Ursula von der Leyen pentru a deveni preşedinta Comisiei Europene şi a avertizat că un vot negativ ar crea instabilitate politică în Europa, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu avem nevoie de opoziţie acum, avem nevoie de un spirit constructiv”, a declarat Weber pentru postul de televiziune ZDF. Weber, un fost candidat pentru postul de preşedinte al Comisiei, a declarat că von der Leyen poate „construi poduri politice” şi că are o mare pasiune pentru Europa.

Parlamentul European se pronunţă marţi prin vot asupra desemnării Ursulei von der Leyen, fostul ministru german al Apărării, la conducerea Comisiei Europene. Ea speră că mai multe promisiuni făcute luni ar putea să o ajute să câştige susţinerea socialiştilor şi liberalilor.

Astfel, von der Leyen a promis un obiectiv mai ambiţios privind emisiile de dioxid de carbon, o politică fiscală orientată spre creştere economică şi taxarea companiilor mari de tehnologie.
Ea a promis de asemenea să creeze un nou mecanism exhaustiv pentru monitorizarea statului de drept în statele membre UE, noi măsuri pentru îmbunătăţirea securităţii graniţelor UE pentru a gestiona problema migranţilor precum şi stabilirea unui salariu minim pentru angajaţii din UE.


Von der Leyen a sugerat, de asemenea, că va acorda mai mult timp Marii Britanii pentru a negocia ieşirea din blocul european şi că va anula un acord unanim al tuturor celor 28 state membre UE privind clima, energia, problemele sociale şi taxele.
Patru europarlamentari nu participă la şedinţa de astăzi, astfel că ea are nevoie de 374 de voturi, în loc de 376.
Ea se poate baza pe susţinerea a 182 de europarlamentari de la Partidul Popular European şi va încerca să câştige cele 153 de voturi de la Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor şi pe cele 108 de la Renew Europe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.