Un judecător francez a prelungit mandatul de reţinere emis pe numele principalului suspect pentru atentatul dejucat săptămâna trecută de autorităţile de la Paris, a declarat luni o jursă judiciară, citată de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un judecător special a autorizat prelungirea mandatului pe numele lui Reda Kriket peste durata standard de patru zile, fără să fie formulate oficial acuzaţii. Legea permite acest lucru în situaţii în care există un risc iminent.

Reda Kriket, care ar avea legături şi cu presupusul coordonator al atacurilor de la Paris, din noiembrie 2015, a fost reţinut  joi, într-o suburbie a Parisului, după un raid al poliţiei. La percheziţia din locuinţa sa au fost găsite puşti automate Kalaşnikov şi diverse tipuri de expozibil.

Ministrul francez de interne, Bernard Cazeneuve, a declarat la scurt timp după forţele de ordine au dejucat astfel un atentat ce se afla în stadiu avansat de pregătire. El nu a dat alte detalii.

În acelaşi dosar au fost arestate trei persoane, printre care un francez, în Olanda. Ele vor fi extrădate în Franţa în curând, au precizat autorităţile.

Kriket a fost condamnat anul trecut în lipsă, în Belgia, într-un proces privind o filieră jihadistă care trimitea combatanţi în Siria.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.