Malaysia a cerut Interpol să emită o alertă pentru patru nord-coreeni suspectaţi pentru asasinarea lui Kim Jong Nam, a anunţat şeful Poliţiei malaeze, Abu Bakar, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, Khalid a precizat că autorităţile au trimis o cerere oficială Ambasadei nord-coreene din Malaysia pentru a-l interoga pe secretarul II din misiunea diplomatică şi un oficial al companiei aeriene naţionale a ţării comuniste.

Până acum, autorităţile au identificat opt nord-coreeni suspectaţi de legături cu asasinatul, dintre care unul este în arest.

Coreea de Nord a acuzat joi Malaysia pentru moartea unuia dintre cetăţenii săi, săptămâna trecută, acuzând-o de “atitudine neprietenoasă” şi că urmează un scenariu trasat de Coreea de Sud. Presa de la Phenian nu a dezvăluit identitatea victimei.

Kim Jong Nam a murit la începutul săptămânii trecute, după ce a fost atacat de două femei pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur.

Cele două suspecte l-au otrăvit, însă susţin în continuare că nu se cunoşteau şi aveau impresia că participă la filmarea unei farse TV.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.