O majoritate a britanicilor consideră că premierul Boris Johnson trebuie să scoată Regatul Unit din Uniunea Europeană (UE) ”prin orice mijloc”, chiar dacă acest lucru înseamnă ocolirea unui vot al Parlamentului, potrivit unui sondaj efectuat pentru cotidianul conservator The Telegraph, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Boris Johnson, care i-a succedat luna trecută Theresei May la conducerea Partidului Conservator şi Guvernului britanic, s-a angajat ca Brexitul să aibă loc la 31 octombrie, cu sau fără acord, în pofida opoziţiei multor deputaţi faţă de unui Brexit fără acord (”no deal”).

Potrivit acestei anchete de opinie realizate de către ComRes şi publicate luni, 54% dintre persoanele chestionate este de acord că ”Boris Johnson trebuie să realizeze Brexitul prin orice mijloc, inclusiv suspendarea Parlamentului dacă este necesar, pentru a-i împiedica pe deputaţi să îl oprească”.

Potrivit sondajului, 46% dintre respondenţi şi-au exprimat dezacordul faţă de această afirmaţie.

Ancheta a fost realizată asupra unui număr 1.645 de persoane, după excluderea celor care au declarat că nu au o opinie cu privire la această  afirmaţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.