Mai mult de un sfert dintre deţinuţii din Myanmar vor fi eliberaţi, a anunţat vineri preşedinţia, în urma apelurilor făcute ca închisorile să fie decongestionate având în vedere criza sanitară din lume.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, a anunţat administraţia prezidenţială, 25.000 de deţinuţi vor fi eliberaţi, potrivit The Guardian.

În ţară, anual, în luna aprilie, cu ocazia Anului Nou, mii de prizonieri sunt graţiaţi, însă acesta este cel mai mare număr de deţinuţi ce vor fi eliberaţi într-un an.

Până în prezent, Myanmar a raportat oficial 85 de cazuri de infectare cu Covid-19 şi patru decese, însă experţii se tem că numărul este mult mai mare, deoarece au fost efectuate puţine teste.

Au fost luate măsuri de distanţare socială în ţară şi au fost făcute multe presiuni pentru eliberarea deţinuţilor din ceea ce Human Rights Watch caracterizează ca închisori „îngrozitor de aglomerate şi insalubre”.

Decizia preşedinţiei are efect imediat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.