Mai mult de 30 de persoane au fost ucise şi aproximativ o sută rănite într-un bombardament israelian sâmbătă seara împotriva taberei de refugiaţi Maghazi din centrul Fâşiei Gaza, a anunţat Ministerul Sănătăţii din Hamas.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Peste 30 de martiri au sosit la Spitalul Martirilor Al-Aqsa din Deir Al-Balah după masacrul comis de ocupaţie în tabăra Maghazi din centrul Fâşiei Gaza", a declarat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Ashraf Al-Qudra.

Majoritatea victimelor "sunt copii şi femei", a adăugat ministerul, afirmând că locuinţele au fost vizate direct.

Un jurnalist de la agenţia turcă Anadolu a declarat pentru AFP că locuinţa sa s-a prăbuşit parţial atunci când un atac aerian a lovit casa vecinilor săi din tabăra Maghazi, ucigând mai multe persoane, inclusiv doi dintre copiii săi.

"O lovitură aeriană israeliană a vizat casa vecinilor mei din tabăra Maghazi, casa de alături s-a prăbuşit parţial, iar fiii mei Ahmed, 13 ani, şi Qais, 4 ani, precum şi fratele meu au căzut ca martiri, în timp ce soţia mea, mama mea şi doi dintre copiii mei au fost răniţi", a declarat Muhammad Alaloul, 37 de ani, pentru AFP.

Întrebat, un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat că verifică dacă forţele israeliene operează în zona taberei Baghazi.

Vineri, armata israeliană a recunoscut că a lovit o ambulanţă în faţa hŕ'pitalului al-Shifa, susţinând că aceasta era "folosită" de Hamas. Bombardamentul a provocat moartea a 15 persoane şi rănirea a 60, potrivit Ministerului Sănătăţii din Hamas.

Sâmbătă, potrivit Hamas, unul dintre bombardamentele israeliene a lovit o şcoală a ONU unde se adăposteau palestinieni strămutaţi în tabăra de refugiaţi Jabaliya, ucigând 15 persoane. Vineri seara, Hamas a raportat, de asemenea, un atac asupra unei şcoli care fusese transformată într-un adăpost improvizat pentru persoanele strămutate în nordul Fâşiei Gaza, soldat cu 20 de morţi şi zeci de răniţi.

Potrivit unui bilanţ publicat sâmbătă de guvernul Hamas, 9.488 de persoane, în principal civili, inclusiv 3.900 de copii, au fost ucise de lovituri israeliene în Fâşia Gaza de la începutul conflictului declanşat de atacul mişcării islamiste palestiniene Hamas pe teritoriul israelian la 7 octombrie.

În Israel, cel puţin 1.400 de persoane au fost ucise de la 7 octombrie, potrivit autorităţilor, majoritatea fiind civili masacraţi în ziua atacului Hamas. Hamas deţine, de asemenea, 241 de ostatici, potrivit armatei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.