Mai mult de 15 milioane de contaminări cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în întreaga lume de la descoperirea noului coronavirus la finalul anului trecut în regiunea chineză Hubei, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins. Din totalul celor infectaţi, 8,6 milioane au fost declaraţi vindecaţi, iar peste 622.000 au decedat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul contaminărilor a depăşit joi 15,1 milioane, iar SUA, Brazilia, India, Rusia şi Africa de Sud sunt cele mai afectate ţări din lume.

Cât priveşte numărul deceselor, Stratele Unite, Brazilia, Marea Britanie, Mexic şi Italia au raportat cele mai multe.

În Statele Unite au fost înregistrate aproximativ 4 milioane de cazuri de infectare şi 143.184 de decese. Din totalul celor bolnavi, mai mult de 1,2 milioane au fost declaraţi vindecaţi.

Brazilia a înregistrat în total mai mult de 2,2 milioane de cazuri de Covid-19, India - peste 1,1 milioane de cazuri, Rusia - peste 787.800 de cazuri, iar Africa de Sud - peste 394.900 de cazuri.

În Europa, cea mai afectată ţară este Marea Britanie, cu mai mult de 297.900 de cazuri şi 45.586 de decese.

Mai multe vaccinuri împotriva Covid-19 se află în faza de studii clinice finale, dar utilizarea lor nu poate fi aşteptată înainte de începutul anului 2021, a declarat miercuri un expert al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.