Mai mult de 1.500 de decese din cauza coronavirusului au fost înregistrate în New York, a precizat guvernatorul statului american Andrew Cuomo în conferinţa zilnică de presă susţinută în Albany, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cuomo a confirmat 172.196 de cazuri de coronavirus şi 1.550 de decese, reprezentând aproximativ jumătate dintre decesele din ţară. 

Guvernatorul a subliniat că spitalizările legate de coronavirus au crescut la cel mai înalt nivel în ultimele 24 de ore. 

Andrew Cuomo a precizat că încearcă să se pregătească pentru vârful pandemiei, care va fi în următoarele săptămâni. 

"Am luptat cu acest virus din primele zile", a afirmat el, subliniind faptul că oficialii şi reprezentanţii spitalelor trebuie să se pregătească pentru creşterea numărului de cazuri. 

Guvernatorul a menţionat că este pregătit un stoc de echipamente medicale pentru momentul în care epidemia va atinge punctul critic. 

Pandemia de Covid-19 a cauzat moartea a 3.415 de persoane în Statele Unite, faţă de 3.305 în China.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.