Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat, vineri, că Românii care călătoresc în Norvegia vor fi plasaţi în continuare în izolare pentru 10 zile şi după data de 15 iulie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”MAE precizează că, în conformitate cu informaţiile oficiale comunicate de către autorităţile norvegiene Ambasadei României la Oslo, persoanele care se deplasează din România în Regatul Norvegiei vor continua, şi după data de 15 iulie , să fie supuse regimului aplicabil în prezent, adică vor fi plasate în autoizolare pentru o perioadă de 10 zile de la momentul intrării pe teritoriul norvegian”, a transmis, vineri, MAE.

De asemenea, MAE precizează că, potrivit autorităţilor norvegiene, din data de 15 iulie, măsura autoizolării se va aplica în funcţie de rezidenţa persoanei în cauză, astfel încât cetăţenilor români cu rezidenţă permanentă într-una din ţările exceptate de la această măsură nu le va mai fi impusă măsura autoizolării.

Lista ţărilor exceptate poate fi consultată AICI

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Oslo + 47 22 561237, + 47 22 446951, + 47 22 556832 şi + 47 22 558227, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice + 47 99 153137.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.