Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a dat ”ordinul” să se interneze la spital toate persoanele contaminate cu noul coronavirus şi a dat asigurări că sistemul spitalicesc al acestei ţări devastate de o profundă criză numără peste 20.000 de paturi pregătite să îi primească, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dau acest ordin. Trebuie să ajungem la spitalizarea 100% a cazurilor (de covid-19). 100%!”, a tunat marţi liderul socialist într-o alocuţiune televizată.

Potrivit vicepreşedintei sale Delcy Rodriguez, 166 de contaminări şi şapte decese cauzate de covid-19 au fost înregistrate în Venezuela.

”Am reuşit să oprim pandemia, iar în situaţia actuală putem să spitalizăm toate cazurile şi să le izolăm”, a subliniat Maduro.

Potrivit şefului statului, în Venezuela sunt 23.500 de paturi în instituţii de îngrijire medicală.

Persoanele contaminate cu noul coronavirus erau obligate anterior să se izoleze acasă, iar cazurile cele mai grave erau conduse la dispensare, clinici şi spitale.

Însă experţi independenţi din cadrul Reţelei de apărare epidemiologică naţională afirmă că această ţară sud-americană cu 30 de milioane de locuitori are doar 206 de locuri la terapie intensivă - dintre care jumătate la Caracas.

Comunitatea medicală se teme de un aflux masiv de pacienţi în spitale subechipate şi uneori insalubre.

Nicolas Maduro a decretat, în vederea unei opriri a răspândirii noului coronavirus, o izolare aproape totală, în urmă cu aproape o lună, iar zborurile internaţionale şi interne au fost suspendate.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.