Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat marţi, la Palatul Elysée, investirea unui miliard de euro în energia nucleară - până în 2030 -, în cadrul unui plan ”France 2030”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest plan mare de investiţii însumează 30 de miliarde de euro.

Preşedintele Republicii a anunţat dezvoltarea unor reactoare modulate mici (SMR, small modular reactor).

Prin acest plan uriaş de investiţii el vrea să ”răspundă deficitului tot mai mare al creşterii (economice) franceze”.

Această sumă urmează să fie folosită în vederea dezvoltării unor ”tehnologii perturbatoare” - SMR, a precizat Macron.

”Obiectivul numărul unu este ca în Franţa să apară, până în 2030, reactoare nucleare de talie mică care să inoveze printr-o mai bună gestionare a deşeurilor”, a declarat el.

Planul ”France 2030” reprezintă cheltuieli importante pentru Framnţa.

Însă Macron îşi ”asumă în întregime” această povară financiară şi consideră că este vorba despre cheltuieli indispensabile şi promiţătoare în viitor.

”Dacă nu facem acest viraj, vom continua să ne degradăm deficitele externe, să creăm prea puţine locuri de muncă şi oportunităţi pentru tinerii noştri”, a declarat Macron.

”Îmi asum în întregime o ţară care investeşte în crearea unor noi filiere (...) pentru a cheltui mai puţin cu asigurările de şomaj şi repararea destinelor”, a subliniat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.